Aydın'ın Köşk semtinde restorasyonu süren bir caminin minaresine çıkan genç , bir polis memurunun canı pahasına yaptığı müdahale ile son anda kurtarıldı.

Aydın'ın Köşk ilçesinde sabah saatlerinde oldukça hareketli saatler yaşandı. Sabah erken saatte ilçe merkezinde restorasyonu süren camiiye gelen Anıl D. (28) minareye çıkarak intihar girişiminde bulundu.

PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ 

Minarenin tepesindeki şahsı gören vatandaşların ihbarı üzerine, bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Polisin tüm çabalarına rağmen minareden bir türlü indirilemeyen şahıs, aşağıdaki kalabalığın üzerine tahtalar fırlatarak güvenlik görevlilerine oldukça zor anlar yaşattı. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Anıl D. yanına kimseyi yaklaştırmazken, bir saatten fazla minarede bekledi.

POLİS MEMURU HAYATINI KURTARDI

Minarenin şerefesinden de yukarı çıkarak kendini aşağıya atacağını iddia eden Anıl D'ye, Köşk İlçe Emniyet Amirliğinde görevli bir polis memuru zor da olsa yaklaşmayı başardı. Yerden metrelerce yükseklikte canı pahasına şahsı ikna etmeye çalışan polis memuru, Anıl D'yi bir anlık boşluğundan faydalanarak yakalamak istedi. Bu sırada kendisini tutan polis memuruyla birlikte aşağıya atlamak isteyen Anıl D. polisle yaşadığı arbedenin ardından binbir zorlukla etkisiz hale getirildi. Minareden itfaiyenin merdivenli aracı ile indirilen Anıl D. sağlık kontrolü için Aydın Devlet Hastanesine kaldırıldı. Anıl D'nin yakınları ise olay sonrası polis memuruna hayati müdahalesi için teşekkür etti.