Rusya ile Türkiye’nin birlikte 5. değil 6.nesil savaş uçaklarını da geliştirebileceğini söyledi. Dmitriy Şugayev, Rusya’nın Türkiye’ye savaş uçaklarının geliştirilmesi için teknoloji anlamında yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Genel Havacılık Komisyonu üyesi olan Yuriy Sıtnik bir siteye yaptığı açıklamalarda, Rusya devletinin askeri hava araçlarını geliştirme bakımından çok deneyime sahip olduğunu söyledi. Bu konu hakkında böyle bir açıklamada bulundu; Rusya, küçük ya da büyük savaş veya sivil uçak yapabilen ülkelerden birisidir. Rusya uçak teknolojisi konusunda Türkiye ile birlikte çalışmaya olumlu baktıklarını söylediler.

Rusya 4.nesil savaş uçağının yanında tank, helikopter sistemi üretmekle kalmıyor aynı zamanda 5.nesil savaş uçağı da üretebiliyorlar. Bu nedenden dolayı diğer ülkelerin Rusya’nın projelerine para yatırması Rusya devletine yarıyor. 5.nesil savaş uçağının üretildiğini deneme uçuşlarının yapıldığını söylediler. Hatta ABD, Rusya’nın 5.nesil uçağını F-35 uçağı ile teknoloji olarak yatıştırmaktan çekiniyor. Çünkü birçok parametreye göre Rusların yaptığı 5.nesil savaş uçağı daha iyi. Türkiye devleti ile sadece 5.nesil savaş uçağı değil 6. ve 7. nesil savaş uçakları da geliştirebileceklerini söylediler. Yeni nesil savaş uçaklarında dijital son teknolojiler, sağlam metal malzemeler kullandıklarını beyan ettiler.