Şanlıurfa ve Adıyaman’ı Vuran Selde 5 Kişi Hayatını Kaybetti!

 

 

Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sele dönüşen yağışlar nedeniyle kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Bazı binalar hasar gördü.

 

Milliyet’in aktardığına göre,  Adıyaman'ın Tut ilçesinde konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayboldu. Şanlıurfa'da ise sele kapılan 4 kişi hayatını kaybetti.

 

HASTENELER TAHLİYE EDİLDİ

 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın açıklamaları; Dünden beri çok zor mücalede vermekteyiz. Okullarımızda ve kurumlarımızda tatil ilan ettik. Biz de şu ansa sahadayız. İhbarlar var, kurtarılmayı bekleyenler var. Hepsine müdahale ediliyor. İnşallah daha büyük sonuçlar olmaz. Tüm ekiplerimizle müdahale ediyoruz.

 

Vatadaşlarımız dere kenarlarından mutlaka uzaklaşsınlar. Süleymaniye'de çalışmalara eşlik ediyoruz. Burada kayıp yok ama araç tahribatı var. Şanlıurfa tarihinde bu kadar sel görmedi. İki günde yağış 200 kg. yükseldi. İhbarlar var, ekiplerimiz müdahale ediyor.

 

Şu an tamamen hastaneyi tahliye ediyoruz. 200'e yakın hastamız var. Onları diğer hastaneler tahliye ediyoruz. Ekiplerimiz çalışıyor. Trafiğe, sokağa çıkmasınlar. Ambulans hareketliliği, iş makinesi hareketliliğinden dolayı dışarı çıkmasın.

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Kilis için turuncu kodlu uyarı yaptı.