Barış Pınarı Harekâtı kapsamında teröristlerden temizlenen sınırımıza yakın bir nokta da Akçakale’nin tam karşısında karşısında bulunan, Suriye'nin Tel Abyad kentine saldırı düzenlendi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonucu yapılan saldırıda 13 sivil yaşamını yitirdi çok sayıda kişi yaralandı.

Tel Abyad şehir merkezinde bulunan pazar yerinde, öğle saatleri sırasında PKK / YPG'li teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Korkunç olayda sesinin çok uzak mesafelerden duyulduğu şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi gönderildi. 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralananlar ise ambulanslar ile Akçakale Devlet Hastanesine götürüldü. Saldırıdan sonra Tel Abyad şehrinde ve sınır bölgesinde üst düzey önlem alındı.

Saldırı ile İlgili Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Açıklama Yapıldı. Açıklamada Şu İfadeler Kullanıldı

“Barış Pınarı Harekâtı kapsamında teröristlerden temizlenen Tel Abyad şehir merkezinde her şey normalleşmeye başlamıştı. Bu durumu kabullenemeyen PKK / YPG'li hainler tarafından Tel Abyad şehrinin merkezinde bulunan pazar yerine bombalı araçla saldırı düzenlendi. Ulaştığımız ilk verilere göre 13 sivil yaşamını yitirmiş ve 20'nin üzerinde sivil yaralanmıştır.

Barış Pınarı Harekâtı sonucunda evlerine ve vatanlarına geri dönebilen Tel Abyad halkına yapılan bombalı terör saldırısını en sert şekilde kınıyoruz. Bütün ülkelerin bu acımasız terör örgütüne karşı net bir tavır almasını istiyoruz.

Bu hain saldırıda yaşamını kaybeden Suriyeli kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tüm yaralıların da acil bir şekilde şifalar da kavuşmasını diliyoruz.