Son zamanlarda popüler olan kendilerini savcıyım diye tanıtıp insanları telefonda kandıran paralarını bir şekilde alan çeteler çökertildi.Bu olayın benzeri en son olarak Amasyanın Merzifon ilçesinde yaşandı. Telefonla aradıkları vatandaşları savcıyım ve elimize kimlik bilgileriniz ulaştı deyip kandırarak vatandaşı dolandıran çete üyeleri  yakalandı.

 

Polisin film sahnelerini aratmayacak şekilde ki operasyonu nefes kesti. Olay amasya’nın Merzifon ilçesinde gerçekleşti. İlçede yaşayan bir kişinin nisan ayında polisi arayarak kendisini savcı olduğunu söyleyen birinin kimlik bilgilerini tele örgütü tarafından ele geçirirdiğinin söylediler. Kenidisine anlatılanlar üzerine  450.000 TL'yi dolandırıcılara kaptırdığını belirten şahıs daha sonra çetenin kendisine tekrar ulaşıp 100.000 TL daha istemesi üzerine olaydan şüphelenip polise başvurdu. Polis, şahıstan arayan çete mensupları ile randevulaşıp buluşmasını istedi.

 

Polis kılıktan kılığa girerek dört kişiyi yakaladı Merzifon ilçe emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş büro amirliği ekipleri belediye personeline ait kıyafetleri giyerek bahçıvan ve temizlik görevlisi kılığında randevu yerinde bekledi ve dolandırıcıları kıskıvrak yakaladı.