2019 Temmuz dönemi ihracatı %7,9 artarak yükseliş gösterdi ithalat ise %8,5 oranında değer kaybı yaşadı. Dış ticaret açığı ise temmuz ayında %46,9 azalarak 3.192.000.000 $’a gerilemiş bulunuyor.

 

Türkiye istatistik kurumu tarafından yapılan duyuruda Türkiye istatistik kurumu ile ticaret bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verileri dış ticaret açığının temmuzda gerilediğini gördü şu an için dış ticaret açığı %46,9 azalmış bulunuyor. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Siri’ye göre bir önceki aya göre ihracat %15,2 oranında artarak ithalat ise %4, artı oranında artış gösterdi en fazla ihracat yapılan ülke ise Almanya oldu Almanya’yı ikinci sırada İngiltere üçüncü sırada Irak dördüncü sırada Fransa takip etti.

 

Rusya’dan yapılan ithalat ise 2019 yılında iki Miller 90 milyon $ olurken Rusya birinci sırada kaldı ikinci sırada ise Almanya üçüncü sırada ise Çin ve dördüncü sırada Amerika Birleşik Devletleri oldu teknoloji ürünlerinin ihracat içerisindeki payı 3,3 oldu. İç piyasada ise ne yazık ki vatandaşlar ekonomik yönden sıkıntı çekmekte. Bir sürü şirket kapanırken Suriyelilerin şirket açması ise düşündürücü. Önümüzdeki günlerde ekonominin gidişatını göreceğiz.