14'üncüsü düzenlenen IDEF, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı sadece profesyonellere açık olarak Tüyap'ta düzenleniyor.

IDEF 2019 fuar açılışı üst düzeyde katılımla gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın öncülüğünde yapılan fuara devlet erkanı da tam kadro katıldı. Bir çok ülkeden davetlinin katıldığı fuarın açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.

Türkiye'nin gururu milli savunma teknolojilerinin sergilendiği fuar bu hafta ziyaretçilere açık olacak. Fuara sadece 18 yaşından büyük olan profesyoneller katılabiliyor. Diğer fuarlardan farkı fuar alanı girişine gidince açık şekilde anlaşılıyor. Emniyet ve trafik ekipleri fuar etrafında ve alana girişte yoğun bir güvenlik önlemiyle fuar alanını koruyor. Beylikdüzü Tüyap fuar alanında yapılan IDEF 2019 fuarında, Aselsan da yerini aldı. Milli tank, holikopter, roket ve füzeler, İha ve Sihaların da yer aldığı fuar askeri alanda profesyonel olan herkesin katılımına açık. Türkiye'nin silah ihracatına büyük katkı sağlayan fuarda son teknolojik ürünler yer alıyor. Artık kendi yazılımını yapan Türk silah sanayii yeni pazarlar bulma kapasitesi konusunda büyük adımlar atıyor. 

Bir çok ülkeden bu fuara büyük ilgi var. Türkiye son yıllarda yaptığı atılımlarla hem silah üretiyor hem de pazarlama konusunda yeni stratejiler gerçekleştiriyor. Tanıtım ve pazarlama alanaında IDEF bu yüzden çok önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu fuarı özellikle takip ediyor. 

Fuar 3 gün daha sürecek. Fuar öncesi hazırlıklar kapsamında yoğun mesai harcandı. Türk silahlı kuvvetleri yetkilileri askeri teknolojide kullanılan ağır vasıtalar ve savunma sanayinde kullanılan diğer ürünlerin fuarda yer alması için titiz bir çalışma göstererek en güzel şekilde tanıtımının yapılabilmesi için günlerce çalıştı. 

Bir çok ülkeden askeri yetkili bu fuar için İstanbul'a geldi. Türkiye kendi üretimi olan silahları Afrin'e girerken zeytin dalı harekatında kullanarak dünyanın ilgisini çekmişti. Fırat kalkanı ve Afrin operasyonu bu fuara olan ilgiyi daha da artırdı. Yaptığı başarılı operasyonlarda kendi silahını kullanan Türkiye, savunma sanayi teknolojilerine olan talebin karşılanması yönünde büyük ar-ge çalışmaları yapıyor. 

Fuarda hem ar-ge çalışmaları ve yeni projeler sergilenirken hem de ziyaretçilere muadillerini aratmayan teknojiye sahip silahlar detaylı bir şekilde anlatılıyor.