Modern futbolla tüm dünya pas oyunu odaklı bir oyun tarzı izlerken dribbling kabiliyeti yüksek oyuncular şüphesiz ki çok daha göz önüne çıkıyor ve sorumluluk alabilme yetilerinden dolayı çok daha kıymetli konuma geliyorlar. 

Milli takımda üstün dribbling yeteneğiyle ön plana çıkan Kenan Yıldız önümüzdeki 10 yılda sergileyeceği oyun tarzıyla çok sık efsane isimlere benzetileceğini düşündüğüm, aynı zamanda benim de Thierry Henry'e benzettiğim bir kanat oyuncusu. 

Sadece dribbling yetisinin altını çizmekle kalmak istemiyorum aynı zamanda 18 yaşında akan oyunda karar algoritması da oldukça takdire şayan. İtalya liginde oyuncuların fiziki yeterliliğine neden bu kadar önem verildiğini milli takıma gelen Serie A oyuncularını izlediğimde daha iyi anlıyorum. İkili mücadeleler de aynı zamanda çok diri şekilde duruyor, fiziği de iyi olunca yıkılmıyor.

9 numara eksikliğini hissettiğim milli takımda Kenan'ı öne çıkartacak, onun oyun tarzına eşlik edecek bir pivot santrafora ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. Semih Kılıçsoy tam bir pivot santrafor olmasa da Montella yerinde olsam şüphesiz ki kenara Kenan Yıldız'ı, forvete de Semih Kılıçsoy'u çekerek ileri hattı şahlandırmayı bu iki oyuncunun yeteneğinin değerlenmesi açısından boynumun borcu bilirim.