Yarın kanlı ay tutulması yaşanacak Türkiye saatiyle 14.00'te ay tutulacak. Tutulma büyük bir yankı uyandıracak. Bu tutulmadan sonra 3 yıl ay tutulmayacak. Bir sonraki tutulma 2025'te gerçekleşecek. Büyük önem taşıyan gök olayı, astrologlar ve birçok vatandaş tarafından ilgiyle takip ediliyor.

 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan güneş tutulması büyük ilgi çekmişti. Şimdi ise ay tutulması gündeme geldi. Yılın ilk ay tutulması mayıs ayında gerçekleşmişti. Şimdilerde ise ikinci ay tutulması gündemde yarın gerçekleşecek olan bu tutulma merak konusu oldu. Öğleden sonra saat 14.00'te tutulmanın gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Avrupa, Afrika ve Asya'dan gözlemlenecek olan tutulma, burada gündüz saatine denk gelmesi nedeniyle görülemeyecek. Bir sonraki Ay tutulması ise 13-14 Mart 2025 tarihine kadar yaşanmayacak.

 

ay tutulmasi nedir 8 kasim da ay tutulmasi yasanacak

 

Ay Tutulması nedir?

 

Dünya'nın Ay ile Güneşin arasına girmesi nedeniyle yaşanan gök olayında, Ay, tamamen Dünya'nın gölgesi altında kalır. Bu olaya da 'tutulma' adı verilir. Bu durumda Güneş ışınlarının Ay'a ulaşması engellenerek Ay, yalnız Dünya'nın atmosferinden mavi bir filtre ile yansıyan aydınlanarak kızıl bir görünüme bürünüyor. Bu gök olayına da 'Kanlı Ay' deniyor.