2023’ün ilk çeyreğinin sona ermesiyle büyük şirketlerden finansal sonuçlar gelmeye başladı. Sağlık, geri dönüşüm, turizm, enerji gibi sektörlerde yaptığı yatırımlarla bilinen Avrupa Yatırım Holding'in özkaynakları %143 büyümeyle 201 milyon TL’ye ulaştı. AVHOL hisseleri son bir yılda Borsa İstanbul'da en çok yükselen hisseler arasına girdi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Avrupa Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, “Toplumsal yaşamda saydamlığa, ekonomik yaşamda bireyin refah ve istikrarına etkin bir biçimde katkıda bulunacak ticari ve endüstriyel platformlarda verimli ve sürdürülebilir yatırımlar yapma vizyonuyla hareket eden Avrupa Yatırım Holding olarak 2022’de de hız kesmeden büyümeyi sürdürdük” ifadelerini kullandı.

 

 

2021’de %154 büyümüştü 

 

Şirketin vizyon değişikliği ve yeni yatırım kararlarıyla güçlü bir büyüme dönemine girdiğini belirten Avrupa Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “2021’yi özsermayesinde %154 büyümeyle tamamlayan Avrupa Yatırım Holding olarak istikrarlı özkaynak büyümemizi 2022’de de sürdürdük. Faaliyet gösterdiğimiz ana işlerin korunması ve büyütülmesi, yeni büyüme platformlarına yatırım yapılması, hissedar getirisinin artırılması ve güçlü bilanço yapısının korunması gibi dört temel dayanak noktasına sahip olan büyüme stratejimiz, finansal sonuçlarımızdaki istikrardan da okunabiliyor. Çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) odaklı bir yatırım anlayışıyla geleceğe değer katacak, sürdürülebilir yarınları hazırlayacak sektörlerde etki alanımızı genişletmek için 2023’te de çalışmayı sürdüreceğiz.”

 

Sağlık alanında Avrupa Hospital, Global Göz Tıp Merkezi; Geri Dönüşüm sektöründe Ege Karma Kauçuk ve Naturel Geri Dönüşüm markalarıyla faaliyet gösteren Avrupa Yatırım Holding, turizm sektöründe de meet, inno ve Limon markalarının sahibi.