Katar ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirme amacıyla düzenlenen Katar-Türkiye İş Forumu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra, Katar Başbakanı El Sani’nin iştirak etmesiyle yapıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Katar’ın Ticaret ve Sanayi Bakanı da forumun katılımcıları arasında yer aldı. Ticaret Bakanı Pekcan, forum çerçevesinde organize edilen panelde konuşarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Pekcan, iş insanlarına hitaben, iki ülke arasında bulunan dostluk ve kardeşliğe dayalı ilişkileri, karşılıklı ticari hacimleri ve yatırım kalemlerini daha da gelişmiş bir duruma getirme çağrısı yaptı.

Ticaret Bakanı, Katar ile ülkemiz arasındaki iktisadi bağların son yıllarda büyük sıçrayış gösterdiğini vurgularken, yüzde 75 oranında bir yükselişten söz etti. Pekcan, 2,3 milyar dolar düzeyinde olduğunu aktardığı hacmin yine de yeterli görülemeyeceğini ve iki ülkeye dair ekonomik potansiyellerin bunun üzerinde olduğunu sözlerine ekledi. Bakan Pekcan, ülkemizde ihracatın daima ekonomik yapıyı sürükleyen bir unsur olduğunu dile getirirken, Yeni Ekonomi Programı kapsamında yapısal dönüşümlerin uygulanmasıyla yüzde beş seviyesinde büyüme hızının elde edileceğini ifade etti.