Türkiye'nin yerli otomobili olan TOGG'un, açılış töreni gerçekleşmişti. Tören için Gemlik'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yaptı. TOGG ne zaman satışta? Fiyatı nedir? Satışa çıkacağı tarih belli oldu mu? İşte bu soruları yanıtlayan Erdoğan neler söyledi? 

 

HaberTürk'ün haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yeni nesil bir girişim olan Togg aracısız şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Tıpkı diğer yeni nesil araç üreticileri gibi Togg'da dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdi." ifadeleri sonrasında ön satış ve siparişler için tarih verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde Togg ön siparişlerinin şubat ayında alınacağını ve fiyatların da ön satış ile birlikte şubat ayında açıklanacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözleri söyledi; "Togg Türkiye'nin 85 milyonun ortak gururudur diyoruz. Ülkemizin dört bir yanından dünyanın çeşitli yerlerinden Togg'un başarısı için dua eden herkese gönülden teşekkür ediyorum.Bugünkü heyecanımıza ortak olan siyasi parti genel başkalarına, milletvekillerine ve devletimizin her kademesinden arkadaşlarımıza en başta da aziz vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Togg'u bandından indirmek için gecesini gündüzüne katan babayiğitlerimizi, teknisyenlerimizi, mühendislerimizi 1300 civarında emekçilerimizi yürekten kutluyorum." sözlerini dile getirdi.

 

 

Turkıye ilk otomobili TOGG