Şarkıcı İbrahim Erkal dün evinin otoparkında baygın halde bulunmuş ve yaklaşık 1.5 saat sonra bulunmuş ve ameliyata alınmıştı. Erkal'ın sağlık durumuyla ilgili kaldığı hastaneden açıklama geldi. Erkal'ın hayati tehlikesinin devam ettiği bilgisi verildi.

Dün sabah Maltepe'deki evinin otoparkında baygın halde bulunarak hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan ünlü sanatçı İbrahim Erkal yaklaşık 2.5 saat süren bir operasyon geçirdi.

Bugün hastaneden açıklamada ünlü sanatçının durumunun hala kritik olduğu belirtildi. Şu ifadelere yer verildi: Beyin kanaması ön tanısı ile 12 Nisan Salı günü Liv Hospital'a getirilen değerli sanatçı İbrahim Erkal'ın dün yapılan ameliyatında kanama alanı temizlenmiştir. Bu sabah yapılan son tetkiklere göre yeni bir kanamanın olmadığı ancak tıbbi tedaviye rağmen beyin ödeminin artmış olduğu gözlenmiştir. Hastamızın hayati tehlikesi devam etmektedir.

Erkal'ı eve bırakan vale anlattı

İbrahim Erkal'ı olay gecesi evine getiren valenin de ifadesi alındı. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan Vale’nin İbrahim Erkal'ın çalıştığı restauranta yemek için geldiğini ve daha sonra evine kadar bıraktığını belirttiği ifade edildi. Vale'nin, “İbrahim ağabeyi evine kadar getirdim. Otoparka arabasını park ettikten sonra bana gidebileceğimi söyledi. Onu evinin kapısına kadar götürmeyi teklif ettim, ancak kabul etmedi. Bana gidebileceğimi söyledi. Ben de oradan ayrılıp, çalıştığım iş yerine döndüm” dediği öğrenildi.

Başka bir hastaneye nakledildi

İbrahim Erkal, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından uyutularak Beşiktaş Ulus'taki Liv Hospital'a kaldırıldı. Sedye ile ambulanstan indirilen Erkal yoğun bakıma alındı.

'1,5 saat baygın kalmış'

Duymayan Kalmasın programına telefonla bağlanan İbrahim Erkal'ın iş ortağı Feyzullah Çelebi, ünlü sanatçının sağlık durumunu anlattı:

"Saat 01.00'de siteye giriş yapmış. Güvenlik görevlisi beni aradı. Ben 02.30'da oradaydım. 1-1,5 saat otoparkta kalmış. Doktorlar beyin kanaması geçirdiğini söylüyorlar. Rabbimden şifa diliyoruz. Dostlarından dua bekliyoruz. Allah'tan ümit kesilmez diyoruz. Zaman zaman yüksek tansiyon rahatsızlığı yaşıyordu, Eşi, çocukları ve ailesi de hastanede. "(internetingazetesi)