Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetimi, bugün Riva'da yapılan görüşme sonrasında A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yolların ayrıldığını kamuoyuna sundu.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetimi, bugün Riva'da yapılan görüşme sonrasında A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yolların ayrıldığını kamuoyuna sundu.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetimi, bugün Riva'da yapılan görüşme sonrasında A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yolların ayrıldığını kamuoyuna sundu.

 

TFF'den "Stefan Kuntz'a Teşekkür Ederiz" başlığıyla yapılan açıklamaya göre:

"Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır. Sayın Stefan Kuntz'a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz."

 

HaberTürk’ten İnanç Ergülen’in özel haberine göre,

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Ermenistan karşısında mağlup düşerek 2 puan kaybeden Ay-Yıldızlılar'da Stefan Kuntz eleştirilerin odağındaki isim haline geldi. TFF kanadı Alman hocaya desteğini Ermenistan maçının ardından da belirtirken, Başkan Mehmet Büyükekşi; "Hırvatistan maçına Kuntz çıkacak" şeklinde konuşmuştu.

Milli Takım'da Japonya maçının ardından hareketli süreç başladı. Belçika'da oynanan hazırlık maçında Milliler rakibi karşısında 4-2 sahadan mağlup ayrılırken, Kuntz'un mücadele sonraki sözleri sansasyonel yarattı. TFF, takım ve Hakan Çalhanoğlu'na yönelik suçlamalar, ayrılığı getirdi.

 

Ne Olmuştu?

 

Kuntz basın Japonya maçından sonra basın toplantısında "Benim sorumluluk alanım oyuncular. Ben, onlardan bazı şeyleri beklerim. Oyuncular da A Milli Takım için yüzde 100'ünü verecek seviyeye gelmeli. En çok canımı acıtan konu, futbolcularım %100'ünü vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil. Kimse yanımda da olmuyor’’ ifadelerini kullandı.

 

TFF’nin Adımı Ne Oldu?

 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, TFF yönetimi Kuntz'a desteğini tamamen çekti. Başkan Büyükekşi, Milliyet gazetesi yazarı Atilla Gökçe'ye verdiği demeçte; "Kendi ayağına sıktı" dedi. Alman hoca ile yolların ayrılması bir numaralı gündem haline gelirken, Milli Takım için yeni bir rota arayışı başladı. Kuntz Riva'ya davet edilirken, fesih işlemleri görüşüldü ve ayrılık resmen açıklandı.